Полинна зоря України

/Files/images/P3043153.JPG

Тривожні, трагічні дзвони лунають над нашим краєм, над Україною, над всією Європою, нагадуючи, що біда прийшла з Чорнобиля 26 квітня 1986 року. Сьогодні зрозуміло, що наслідки тієї аварії могли б бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність тих, хто став на смертельний бій з невидимою, але такою страшною стихією за чисте повітря, за саме життя на планеті.

У той день людство побачило справжню силу мирного атому. Здавалося б: було зруйновано лише один реактор, лише 5% радіоактивних речовин потрапило за межі енергоблоку. Та навіть цих 5% вистачило, щоб знищити цілий етнокультурний регіон, зробити малопридатними для проживання десятки тисяч квадратних кілометрів території, вбити людей, зруйнувати життя мільйонів, забрати дитинство в дітей, які там проживали.

Ми ще довго будемо відчувати на собі наслідки тієї катастрофи, ще довго по наших мріях лунатимуть її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чужу помилку своїм здоров'ям і життям. Б'ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля. Вони закликають :"Пам'ятайте!.."

Відзначаючи 32-у річницю аварії на ЧАЕС, в бібліотеках ЦБС проводяться години чорнобильського братства, вечори мужності, усні журнали, вечори-зустрічі, години вшанування і вдячності. На них ми зустрічаємось з ліквідаторами, розповідаємо користувачам бібліотеки про мужність тих, хто врятував світ від атомної катастрофи. Матеріали про події тих днів, про героїв-чорнобильців зібрані в книгах, статтях, інфотеках. Всі вони представлені на тематичних поличках, книжкових виставках. Працівники ЦРБ розгорнули книжкову виставку-інсталяцію "Той квітень не забудеться ніколи" на площі перед будинком рад, де формувалась колона представників громади для вшанування чорнобильців району. Провідний бібліотекар Томачук Карина провела презентацію цієї виставки. З її матеріалами познайомились представники влади, чорнобильці, представники трудових колективів міста. Зараз книжкова виставка-інсталяція розміщена в читальному залі центральної районної бібліотеки. Відвідувачі бібліотеки знайомляться з її матеріалами, віддаючи шану тим, хто страшній стихії протиставив свою мужність і стійкість. Їм ми завдячуємо своїм життям.

Кiлькiсть переглядiв: 486

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.